Yksilöohjaus

Yksilöohjauksissa keskitytään ohjattavan tarpeisiin ja yksilöllisten tavoitteiden edistämiseen. Yksilöohjauksessa voidaan kartoittaa haaveita ja unelmia, tunnistaa osaamista ja asettaa konkreettisia tavoitteita tulevalle työskentelylle. Toteutettaessa ohjausta Duuni-mallin mukaan, yksilöohjaukset rytmittyvät ryhmätapaamisten lomaan.

Ohjattavan arvojen ja voimavarojen sekä osaamisen tunnistaminen tähtää uusien mahdollisuuksien oivaltamiseen ura- ja koulutuspolulla. Se myös motivoi eteenpäin.

Materiaalipankista löydät tehtäviä tavoitteen asetteluun, osaamisen ja voimavarojen tunnistamiseen sekä tulevaisuuden suunnitteluun. Tehtävistä voit rakentaa kolmen yksilöohjauskerran kokonaisuuden tai soveltaa harjoituksia yksittäisissä ohjauksissa.

Koin kirjoitusharjoitukset mieleisiksi ja luoviksi. Opin käyttämään jo tietämiäni  metodeja, kuten tajunnanvirtakirjoitus. Joskus on ihan hyvä vain päästää kaikki ajatukset paperille, ilman mitään paineita, millaista tekstiä siitä tulee. Jo pienessä ryhmässä sai vertaistukea siitä, että eivät kaikki muutkaan tiedä aina, mitä heistä tulee isona. Oli myös mukava ajatella asioita uusista näkökulmista.

Osallistuja 24 v. Äidit osaa -ryhmä