Unelmien ja tavoitteiden taulu -kuvataideharjoitus

Uskallus unelmoida, unelmien hahmottuminen ja prosessin kautta konkretisoituminen.

1,5 h, kolme tapaamiskertaa
4-10
Materiaalit

Erilaisia aikakauslehtiä tai muuta kuvamateriaalia, sakset, liimaa, vahvahko A5 kokoinen paperi, A5 vanerilevy, tulostuspaperi, erikoisliima, lasertulostin, hiomapaperi, pensseli ja vesi.

Tila

Pöytätilaa levittää lehtimateriaali, tilaa työstää omaa taulua.

Muuta

Kuvansiirtoteos vanerille, tapaamiskertojen läpi jatkuva työstäminen, vaatii ohjaajalta välityöstöä.

VAIHE 1

Taulun työstäminen alkaa valitsemalla omiin unelmiin liittyviä kuvia materiaaleista. Kollaasin ei tarvitse suoranaisesti esittää unelmia, vaan pikemminkin edustaa ja symboloida näitä. Kuvat leikataan tai revitään irti. Kuvat liimataan A5-kokoiselle paperille kollaasiksi. Huomioitava, että kuvasta tulee peilikuva.

VAIHE 2

Ohjaaja on tulostanut kollaasit lasertulostimella paperille. Vaneri hiotaan kevyesti hiomapaperilla sileäksi ja puhdistetaan irtopölystä tai roskasta. Erikoisliima levitetään tarkasti vanerin päälle. Kollaasi painetaan liimatulle pinnalle ja pinta silotetaan tarkkaan. Annetaan kuivua seuraavaan työstökertaan asti.

VAIHE 3

Kuva saadaan esiin poistamalla paperia vanerista hellävaraisesti pyörivin liikkein kostutetuin käsin tai kangasliinalla. Huolehdi, että paperi on koko ajan hieman kostea.

VAIHE 4

Kun taulut ovat valmiit, osallistujat miettivät ja kirjaavat itselleen ylös kolme askelta, jotka johtavat kohti unelmia ja tavoitteita. Itsensä johtamisen näkökulmasta, voidaan keskustella motivaatiosta, sitoutumisesta ja suunnitelman todennäköisyydestä.

 

Kuvituskuva harjoituksen esimerkkitoteutuksesta. Kuvassa taulu, johon liitetty omavalintaisia kuvia.
Valokuva harjoituksen esimerkkitoteutuksesta. Kuvassa taulu, johon liitetty omavalintaisia kuvia.

Tulosta harjoitus (PDF)